Lactobifid kapsułki 14 kaps.
Lactobifid Walmark jest nowoczesnym preparatem zawierającym bakterie ze szczepów Lactobacillus i Bifidobacterium, stanowiące podstawowy składnik mikroflory jelitowej.
Lactobifid Walmark jest nowoczesnym preparatem zawierającym bakterie ze szczepów Lactobacillus i Bifidobacterium, stanowiące podstawowy składnik mikroflory jelitowej. Lactobifid Walmark zawiera osiem różnych szczepów bakterii, w bardzo wysokiej koncentracji: 5 miliardów bakterii w kapsułce. Dodatkowo Lactobifid Walmark wzbogacono o fruktooligosacharydy, które mogą służyć jako podłoże dla bifidobakterii w jelicie grubym. Produkt jest zalecanym uzupełnieniem w trakcie i po stosowaniu antybiotyków.
Nie wymaga przechowywania w lodówce.
Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:
1 kapsułka |
|
Mix bakterii: |
5,2 miliarda bakterii (5,2*109 CFU)
|
Lactobacillus plantarum |
0,31 miliarda bakterii (0,31 *109 CFU) |
Lactobacillus acidophilus |
3,48 miliarda bakterii (3,48*109 CFU) |
Lactobacillus rhamnosus |
0,52 miliarda bakterii (0,52*109 CFU) |
Lactobacillus casei |
0,26 miliarda bakterii (0,26*109 CFU) |
Bifidobacterium infantis |
0,52 miliarda bakterii (0,52*109 CFU) |
Bifidobacterium longum |
0,05 miliarda bakterii (0,05*109 CFU) |
Streptococcus thermophilus |
0,04 miliarda bakterii (0,04*109 CFU) |
Bifidobacterium breve |
0,01 miliarda bakterii (0,01*109 CFU) |
Fruktooligosacharydy |
100,0 mg |
CFU = colony-forming units (jednostka tworząca kolonię).
Składniki: maltodekstryna,fruktooligosacharydy, żelatyna, mix bakterii (zaw. mleko i soję), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Zalecana dzienna porcja do spożycia: 1 kapsułka dziennie, podczas posiłku lub 30 minut po nim, najlepiej rano.