D3 Mono 1000j.m 120 kapsułek
Preparat D3•mono 1000 j.m. marki NutroPharma przeznaczony jest do postępowania dietetycznego u osób:
- w osteoporozie i w profilaktyce osteoporozy
- w niedoborach witaminy D3 w organizmie
- w stanach obniżonej odporności organizmu związanej z niedoborami witaminy D w organizmie
Preparat uzupełnia dietę w witaminę D, która:
- wspomaga wchłanianie wapnia
- wpływa na prawidłową budowę kości i zębów
- przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
- przyczynia się do utrzymania prawidłowej czynności mięśni
Należy stosować 1 kapsułkę dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Korzystne działanie składnika preparatu, o którym mówią oświadczenia zdrowotne wynika z odpowiedniej ilości składnika aktywnego stosowanego zgodnie ze sposobem użycia.
Składnik aktywny: |
1 kapsułka zawiera: |
Witamina D (cholekalcyferol) |
25 μg 500%* |
* Procent zalecanego dziennego spożycia
25 μg – 1000 j.m. witaminy D3
Skład: olej sojowy, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, cholekalcyferol.
Nadwrażliwość na składniki preparatu.
Produkt należy przyjmować pod nadzorem lekarza.
Środki ostrożności:
Należy poinformować lekarza w przypadku kamicy nerkowej, niewydolności nerek i nadczynności przytarczyc. Należy poinformować lekarza w przypadku stosowania innych produktów zawierających witaminę D.
Bez glutenu.
Bez laktozy.
Może być stosowany przez diabetyków.
Wyprodukowano z soi bez GMO.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Nr partii produkcyjnej: na spodzie lub boku opakowania
Najlepiej spożyć przed końcem: data minimalnej trwałości na spodzie lub boku opakowania.
SCT – softgels capsules technology, czyli technologia kapsułki miękkiej umożliwia zamknięcie wewnątrz kapsułki substancji czynnych rozpuszczonych w oleju. W przypadku witaminy D, która rozpuszcza się w tłuszczach zapewnia to lepszą biodostępność składnika aktywnego. Dzięki temu uzyskujemy lepsze wykorzystanie witaminy D przez organizm.
Zobacz także