Profutura Mama (Nutrika Profutura Mama) saszetki 21 sasz.
PROFUTURA MAMA suplement diety z Lactobacillus salivarius to wsparcie w okresie karmienia piersią.
PROFUTURA MAMA suplement diety z Lactobacillus salivarius to wsparcie w okresie karmienia piersią.
ENP - Programowanie żywieniowe we wczesnym okresie życia
Wyniki badań naukowych wskazują, ze geny determinują tylko w ok. 20% zdrowie człowieka. Większe znaczenie (ok. 80%) mają czynniki środowiskowe, w tym zwłaszcza sposób żywienia.
Badania nad programowaniem żywieniowym we wczesnym okresie życia (Early-life Nutritional Programming, w skrócie ENP) mówią o tym, że w okresie od poczęcia, poprzez ciążę, aż do trzeciego roku życia, właściwe odżywianie może wpłynąć na przyszłe zdrowie Twojego dziecka.
Program Profutura: zainspirowani badaniami nad programowaniem żywieniowym we wczesnym okresie życia (ENP) eksperci i naukowcy Nutricia stworzyli Nutricia Profutura Program: wachlarz zaawansowanych serwisów i produktów opracowanych po to, aby wspierać Ciebie i Twoje dziecko w budowaniu fundamentów dla jego przyszłego zdrowia.
W chwili obecnej karmisz piersią wiedząc, że gwarantuje to najlepszy życiowy start. Zachęcamy matki do karmienia piersią tak długo, jak to możliwe. Jeśli podczas karmienia piersią będziesz mieć problemy lub trudności, skontaktuj się z lekarzem lub doradcą laktacyjnym.
Nasi eksperci od żywienia we wczesnym okresie życia opracowali unikalny produkt dla karmiących mam, zawierający Lactobacillus salivarius CECT5713, żeby wspierać Cię w okresie karmienia piersią.
Lactobacillus salivarius CECT5713 to bakteria, która jest obecna w mleku matki. Każda saszetka zawiera porcję 1 miliarda bakterii.
Sposób użycia
Zaleca się spożywać 1 porcję (zawartość 1 saszetki) na dzień.
Zawartość 1 saszetki rozpuścić w około 100 ml letniej wody (<37°C), co odpowiada około połowie szklanki wody. Zaleca się spożycie zawartości 1 saszetki na dzień przez 21 dni. Uwaga! Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
Przechowywanie
Produkt powinien być przechowywany w suchym miejscu w temperaturze od 10°C do 25°C. Zawartość saszetki zużyć po otwarciu.
Skład
maltodekstryna
skrobia
krzemian wapnia (substancja przeciwzbrylająca)
szczep bakterii Lactobacillus salivarius CECT5713
Wartości odżywcze
|
100 g proszku |
1 porcja (1 g) |
Wartość energetyczna |
1570 kJ |
15 kJ |
|
370 kcal |
4 kcal |
Tłuszcz, w tym: |
0 g |
0 g |
- kwasy nasycone |
0 g |
0 g |
Węglowodany, w tym: |
92,5 g |
0,9 g |
- cukry |
0 g |
0 g |
Białko |
1 g |
0 g |
Sól |
0,14 g |
0 g |
Zobacz także