

Immulina jest suplementem diety stosowanym w celu wzmocnienia nieswoistej (innate) odporność organizmu. Spożycie preparatu szczególnie poleca się osobom z osłabioną odpornością.
Wskazania:
Immulina jest suplementem diety stosowanym w celu wzmocnienia nieswoistej (innate) odporność organizmu. Spożycie preparatu szczególnie poleca się osobom z osłabioną odpornością. Regularne stosowanie preparatu wspomaga powrót do właściwego stanu odporności organizmu w trakcie oraz po terapii antybiotykami, radio- i chemioterapii oraz w stanach ogólnego wyczerpania lub przemęczenia organizmu. Preparat może być przyjmowany jako uzupełnienie codziennej diety przez każdego.
Immulina jest dostępna w dwóch rodzajach kapsułek:
Fosforan dwuwapniowy E 341 (stabilizator), celuloza mikrokrystaliczna E 460 (nośnik), stearynian magnezu E 470b (nośnik), żelatyna E 441 (otoczka kapsułki), dwutlenek tytanu E 171 (barwnik).
Można przyjmować w trakcie lub po posiłku, jeden lub dwa razy dziennie. Przeciętnie stosouje się 1 - 2 kaspułki po 100 mg dziennie
W przypadku rozpoczynającej się infekcji lub obniżonej odporności można dzienną dawkę podwoić. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Badania kliniczne nie wykazały, aby dzienne spożycie Immuliny powyżej 400 mg dawało lepsze wyniki, w odniesieniu do aktywacji układu odporności, niż zalecane dawki.
Uwagi:
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej tj. 15 - 25 °C w zamkniętym opakowaniu. Należy unikać wysokich temperatur.
● Kobiety w ciąży lub karmniące piersią mogą przyjmować preparat po wcześniejszej konsultacji z lekarzem. Nie stosować w przypadku alergii (nadwrażliwości) na składniki preparatu.
● Nie stosować w przypadku uszkodzenia opakowania tj. blistra z kapsułkami ani po upływie daty minimalnej trawłości, która znajduje się na pudełku obok kodu paskowego lub na brzegu blistra z kapsułkami.
● Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety.
Prepart może być stosowany przez wegan i wegetarian.
Zobacz także