Tran z rekina o smaku malinowym  330ml
  • Tran z rekina o smaku malinowym  330ml

Tran z rekina o smaku malinowym 330ml

65,00 zł
Brutto

Zastosowanie: wspomaganie naturalnej odporności organizmu

Wyjątkowy smak bez posmaku ryby !

Bogaty skład dla wspomagania naturalnej odporności !

Już powyżej pierwszego roku życia!

Nie zawiera cukru – bezpieczny dla diabetyków!

 



Ilość
W magazynie

TRAN Z REKINA O SMAKU MALINOWYM 

 

olej z wątroby rekina, witaminy *D, cynk, selen.

Witamina D – 500 j. m. lub 1000 j.m. w zależności od grupy wiekowej.

Pyszny tran o aksamitnej konsystencji bez posmaku oleju rybiego!

Bogaty skład dla wspomagania naturalnej odporności*

Już powyżej pierwszego roku życia!

Bez dodatku cukrów.

Produkt bezglutenowy.

Zawiera substancję słodzącą – glikozydy stewiolowe.

Glikozydy stewiolowe, uzyskane z liści rośliny Stevia rebaudiana, są naturalną substancją słodzącą, bezkaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, bezpieczną dla diabetyków.

Certyfikowany olej rybi zawarty w produkcie jest wytwarzany w Islandii
z poszanowaniem środowiska naturalnego.
Jest badany na obecność metali ciężkich, dioksyn oraz innych zanieczyszczeń.

Zastosowanie: wspomaganie naturalnej odporności organizmu

Działanie: alkiloglicerole obecne w mleku matek karmiących są zawarte także w oleju
z wątroby rekina. Aktywują naturalne mechanizmy obronne organizmu. Pozostałe składniki zawarte w suplemencie diety „Tran z Rekina Grenlandzkiego” takie jak D cynk oraz selen pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Dodatkowo wywierają korzystny wpływ na zdrowe kości i zęby (D), skórę i włosy (cynk) oraz paznokcie (selen).

Fakty:

Rekin to ryba odporna na wszelkie choroby, długowieczna, bardzo szybko regenerująca swe siły. Tran z wątroby rekina od wieków znany medycynie ludowej, szczególnie krajów skandynawskich, doceniany jest także w XXI wieku ze względu na swe szczególne właściwości. Sekret tkwi w substancjach zawartych w wątrobie rekina grenlandzkiego. Są to m.in.alkiloglicerole, skwalen. Czy wiesz, że alkiloglicerole zawarte w oleju z wątroby rekina to eterowe lipidy o dużej aktywności biochemicznej? Występują w niewielkiej ilości w mleku człowieka oraz w układzie krwiotwórczym człowieka. W oleju rekinów, zależnie od gatunku, występuje minimum 20% alkilogliceroli. Są łatwo wchłaniane z przewodu pokarmowego.


Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: Dzieci powyżej 1 roku życia do 3 roku życia: 1 łyżeczka dziennie (5 ml). Dzieci powyżej 3 lat i osoby dorosłe: 2 łyżeczki dziennie (10 ml). Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne. Niewskazane dla: osób uczulonych na jakikolwiek składnik preparatu.

Kobiety w ciąży i karmiące piersią: – należy skonsultować się z lekarzem.

Składniki w maksymalnej porcji dziennej 5 ml/10 ml:
Olej z wątroby rekina grenlandzkiego 1011 mg / 2022 mg
w tym – alkiloglicerole 202 mg / 404 mg

Cynk 1,5 mg (15% RWS*) / 3 mg (30% RWS*)
Selen 8,2 
µg (15% RWS*) / 16,4 µg (30% RWS*)
Witamina D 12,5
 µg (250% RWS*) / 25 µg (500% RWS*)

*% RWS – Referencyjne Wartości Spożycia

Sposób użycia:
1. Przed użyciem mocno wstrząsnąć.
2. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
3. Po otwarciu butelki, produkt należy spożyć w ciągu 60 dni.

Opis

Typ opakowania
butelka
Wiek
powyżej 1 roku życia
Smak
malinowy

Zobacz także