Diflos choco czekoladki 10szt.
Diflos choco to produkt w postaci czekoladek zawierających żywe kultury bakterii probiotycznych Bacillus coagulans GBI – 30 oraz inulinę.
Diflos choco to produkt w postaci czekoladek zawierających żywe kultury bakterii probiotycznych Bacillus coagulans GBI – 30 oraz inulinę.
Składniki
masa kakaowa (zawartość masy kakaowej 55%), maltitol, masło kakaowe, lecytyna sojowa, Bacillus coagulans GBI – 30 6086, inulina, wanilia.
Składniki | Zawartość w 1 czekoladce | Zawartość w 2 czekoladkach |
Bacillus coagulans GBI – 30 6086 | 1x109 żywych kultur bakterii | 2x109 żywych kultur bakterii |
Właściwości składników
Składniki Diflos choco korzystnie wpływają na układ odpornościowy mobilizując komórki immunologiczne do efektywniejszej walki ze szkodliwymi bakteriami i wirusami. Pomagają wzmocnić odporność i zapobiegaja rozwojowi groźnych infekcji.
Składniki Diflos choco pozytywnie działają na układ pokarmowy wspierając wzrost i rozmnażanie dobrych bakterii. Pozwala to na utrzymanie prawidłowej równowagi mikroflory w jelitach, co zmniejsza ryzyko pojawienia się biegunek, także tych związanych z przyjmowaniem antybiotyku.
Codzienne stosowanie Difloschoco ograniczy występowanie bólów brzucha i wzdęć, także tych związanych z zespołem jelita drażliwego oraz o innej etiologii. Usprawni także trawienie białek roślinnych i laktozy niwelując produkcję gazów.
Zawarty w Diflos choco szczep bakterii probiotycznych Bacillus coagulans GBI-30 posiada status bezpieczeństwa GRAS (Generally Recognized As Safe) nadany przez Amerykański Departament Zdrowia. Został także wpisany na listę składników o „uznanym domniemanym bezpieczeństwie” tworzoną przez Europejski Urząd do spraw Bezpieczeństwa Żywności.
Diflos choco jest przeznaczony dla dzieci od 3 roku życia i dorosłych
Zalecane dzienne spożycie
- Dzieci do 3 do 12 r.ż. – 1 czekoladka dziennie
- Dzieci powyżej 12 r.ż. i dorośli – 1-2 czekoladki dziennie