SmartFood Koktajl/Deser o smaku truskawkowym saszetka 26g
Koktajl o smaku truskawkowym / deser truskawkowy podawany na zimno. Produkt wysokobiałkowy, wspomagający redukcję tkanki tłuszczowej. Posiłek dwufunkcyjny dla wielbicieli truskawek.
Koktajl o smaku truskawkowym / deser truskawkowy podawany na zimno. Produkt wysokobiałkowy, wspomagający redukcję tkanki tłuszczowej. Posiłek dwufunkcyjny dla wielbicieli truskawek. Sposób jego podania zależy tylko i wyłącznie od osoby przygotowującej. Jeśli mamy ochotę na lekki napój − przyrządzamy koktajl, jeśli na coś zimnego – wkładamy danie do lodówki i otrzymujemy pyszny, orzeźwiający, deser truskawkowy.
Skład:
w 100g | RWS** 100g | w 1 posiłku* | RWS** w jednym posiłku* | |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ/kcal) | 1574/372 | 19% | 409/97 | 5% |
Tłuszcz (g), w tym: | 4,6 | 7% | 1,2 | 2% |
kwasy nasycone (g) | 2,3 | 12% | 0,6 | 3% |
Węglowodany (g) | 11,2 | 4% | 2,9 | 1% |
w tym cukry (g) | 5 | 6% | 1,3 | 1% |
Błonnik (g) | 4,6 | 1,2 | ||
Białko (g) | 69,2 | 138% | 18 | 36% |
Sól (g) | 1,88 | 31% | 0,49 | 8% |
Minerały | ||||
Potas (mg) | 940 | 12% | 245 | 12% |
Wapń (mg) | 825 | 103% | 215 | 27% |
Białka mleka; olej roślinny (rafinowany olej palmowy, białka mleka); środki zagęszczające: karmeloza, celuloza, hydroksypropylometyloceluloza; regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; stabilizator: fosforan dwuwapniowy, sól, aromat (zawiera mleko); stabilzatory: tlenek magnezu, cytrynian potasu; metionina; substancje słodzące: aspartam (zawiera fenyloalaninę), acesulfam potasowy; truskawki w proszku z pestkami (0,42%); barwniki: czerwone buraki w proszku, kurkuma; środek przeciwzbrylający: dwutlenek krzemu; emulgator: lecytyna sojowa.
Instrukcja przygotowania:
Koktajl
- Zawartość saszetki wsypać do shakera lub butelki
- Dodać 220 ml zimnej wody i potrząsać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji
- Najlepiej spożyć w ciągu 10 minut od przyrządzenia
Deser
- Zawartość saszetki wsypać do miseczki
- Dodawać powoli 115 ml zimnej wody cały czas mieszając trzepaczką lub widelcem aż do uzyskania jednolitej konsystencjiSchłodzić w lodówce przez 15 do 30 minut, aż deser zastygnie
- Najlepiej spożyć w ciągu 10 minut od przyrządzenia
Zobacz także