

Syrop z żurawiny i aronii.
Syrop z żurawiny i aronii.
Pasteryzowany z dodatkiem witaminy C.
Â
syrop glukozowo-fruktozowy (B) lub/i cukier (A), sok żurawinowy z zagęszczonego soku żurawinowego (19%), woda, sok z aronii z zagęszczonego soku z aronii (11%), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca - witamina C, barwnik - karmel, aromat. A, B - w zalezności od użycia składników patrz nadruk na zakrętce.
Wartość odżywcza syropu nierozcieńczonego | w 100 ml | w porcji 20 ml |
Wartość energetyczna | 1103 kJ/260 kcal | 221 kJ/52 kcal |
TÅ‚uszcz | <0,5 g | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g | <0,1 g |
Węglowodany | 65 g | 13 g |
w tym cukry | 65 g | 13 g |
Białko | <0,5 g | <0,5 g |
Sól | <0,01 g | <0,01 g |
Witamina C | 60 mg/ 75 % RWS * | 12 mg/ 15 % RWS* |
* referencyjnych wartości spożycia
Â
Witamina C zawarta w syropie Dr Witt wspomaga prawidłowe funkcjonowanie Twojego układu nerowego. Już dwie łyżki syropu Dr WItt dziennie przynoszą korzyści Twojemu organizmowi.
Â
Syrop prtzeznacziony jest do bezpośredniego spożycia lub w formie napoju po rozcieńczeniu wodą (dzienną porcję produktu rozcieńcz w 3/4 szklanki wody).
Zaleca sie spożywanie 2 łyżek stołowych ok 20 ml syropu z żurawiny i aronii dziennie.