Chi Cafe Bio proszek 400g
  • Chi Cafe Bio proszek 400g

Chi-Cafe Bio proszek 400g

95,00 zł
Brutto

Sekretem Chi-Cafe bio jest nowa kompozycja delikatnej kawy arabica z kawą robusta, które są wzbogacone błonnikiem z akacji, ekstraktami z guarany, grzybka reishi oraz żeń-szenia.

Ilość
W magazynie

Sekretem Chi-Cafe bio jest nowa kompozycja delikatnej kawy arabica z kawą robusta, które są wzbogacone błonnikiem z akacji, ekstraktami z guarany, grzybka reishi oraz żeń-szenia. To harmonijne połączenie nadaje wyjątkowy aromat oraz łagodny i pełny smak Chi-Cafe bio. Kawa ta dobrze rozpuszcza się także w zimnych płynach, dzięki czemu nadaje się także do przygotowania kawy mrożonej czy frappe.

 

Chi-Cafe bio łączy w sobie wartościowe składniki dla zdrowia i przyjemności. Budzi energię (Chi) inspirując ducha i umysł. Nie obciąża żołądka i jelit. Zawiera naturalną kofeinę z guarany.

 

Chi-Cafe bio

  • łagodna dla żołądka i jelit, nie powoduje uderzeń gorąca,

  • zawiera błonnik z akacji, kawy palone arabica i robusta, guaranę, żeń-szeń, grzybek reishi,

  • bogata w wapń i magnez,

  • dobra na trawienie.

 

Dlaczego błonnik z akacji?

Chinach „hara” (żołądek, centrum) oznacza źródło energii życiowej Chi. Dlatego też ważny dla zdrowia jelit błonnik z akacji jest szczególnie cennym składnikiem tej kawy. Niewiele osób spożywa zalecane ilości błonnika (ponad 30g dziennie), a trzy filiżanki Chi-Cafe bio dostarczają 13g błonnika, co stanowi 43% zalecanej porcji dziennej. Rozpuszczalny błonnik z akacji jest szczególnie dobrze tolerowany przez organizm.

 

Zawiera wapń – ważny dla trawienia, metabolizmu energetycznego i kości.

Wiele osób nie może pić zwykłej kawy ponieważ obciąża ona żołądek, powoduje uderzenia gorąca lub zmianę akcji serca, wypłukuje minerały. Regularne spożywanie zwykłej kawy prowadzi do utraty wapnia, natomiast Chi-Cafe bio jest jego źródłem! Trzy filiżanki Chi-Cafe bio pokrywają 18% jego zalecanego dziennego spożycia. Wapń wspomaga prawidłowe funkcjonowanie enzymów trawiennych, równowagę w metabolizmie energetycznym i utrzymanie prawidłowego funkcjonowania kości i zębów. Chi-Cafe bio jest łagodna i dobrze tolerowana przez organizm.

 

Delikatna stymulacja guaraną

Kofeina w Chi-Cafe bio pochodzi głównie z owoców guarany. Kofeina z guarany jest uwalniana powoli, więc pobudza łagodniej, lecz długotrwale. Nie powoduje uderzeń gorąca czy zmiany akcji serca jak w przypadku zwykłych kaw. W jednej filiżance jest ok. 50 mg naturalnej kofeiny z guarany i kawy.

 

Sposób przyrządzenia:

6g Chi-Cafe bio (około 2 łyżeczki) zalać 100 ml gorącej wody. W razie potrzeby wlać około 30 ml mleka lub mleka sojowego. Najlepiej, aby uzyskać pełny smak, spienić całość ręcznym spieniaczem. Kawę można także przyrządzić na zimno.

Składniki: rozpuszczalny błonnik z akacji (75%), ekstrakt z kawy arabica i robusta (20%), ekstrakt z reishi (naturalny aromat), ekstrakt z guarany (1,5%), ekstrakt z żeń-szenia (0,1%).

Może zawierać śladowe ilości jęczmienia.

Jedna porcja (6g) zawiera ok. 50 mg naturalnej kofeiny.

Chi-Cafe Bio tabela

 






Opis

Typ opakowania
puszka zamykana
Wiek
powyżej 18 roku życia

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytuty (zamienniki) zróżnicowanej diety. Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Wyróby medyczne - zawsze używaj je zgodnie z instrukcją używania lub etykietą.
Leki - dla bezpieczeństwa stosuj je zgodnie z ulotkją dołączoną do opakowania. Zwróć uwagę na przeciwwskazania. W przypadku wątpliwości skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.