Stevia naturalny słodzik 250g
Stevin w kryształkach to erytrytol wzbogacony w glikozydy stewiolowe. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin.
Stevin w kryształkach to erytrytol wzbogacony w glikozydy stewiolowe. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Erytrytol nie powoduje próchnicy zębów. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Siła słodząca glikozydów stewiolowych jest od 250 do 350 razy wyższa od zwykłego cukru.
Sposób użycia:
Stosować jak biały cukier. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.
Zobacz także