Lactoral saszetki 10 sasz.
  • Lactoral saszetki 10 sasz.

Lactoral saszetki 10 sasz.

19,90 zł
Brutto

LACTORAL® jest suplementem diety zawierającym liofilizowane żywe bakterie kwasu mlekowego należące do rodzajów Lactobacillus i Bifidobacterium.

Ilość
Obecnie brak na stanie

LACTORAL® zawiera aż 3 szczepy wyjątkowo cennych, żywych bakterii kwasu mlekowego. Bakterie te naturalnie występują w przewodzie pokarmowym niemowląt, dzieci, osób dorosłych i są u nich wysoce pożądane.

W badaniach in vitro potwierdzono następujące właściwości szczepów wchodzących w skład suplementu diety LACTORAL®:

  • oporność na niskie pH panujące w żołądku oraz na sole żółci,
  • adherencję szczepów do ludzkiej linii komórek nabłonka jelit,
  • antagonizm wobec: Campylobacter jejuni, Helicobacter pylori, Shigella sonnei, Clostridium difficile, Salmonella Enteritidis, Staphylococcus aureus, Escherichia coli oraz Candida albicans.

 

LACTORAL® jest suplementem diety zawierającym liofilizowane żywe bakterie kwasu mlekowego należące do rodzajów Lactobacillus i Bifidobacterium.

LACTORAL® zawiera aż 3 szczepy wyjątkowo cennych, żywych bakterii kwasu mlekowego. Bakterie te naturalnie występują w przewodzie pokarmowym niemowląt, dzieci, osób dorosłych i są u nich wysoce pożądane.

W badaniach in vitro potwierdzono następujące właściwości szczepów wchodzących w skład suplementu diety LACTORAL®:

  • oporność na niskie pH panujące w żołądku oraz na sole żółci,
  • adherencję szczepów do ludzkiej linii komórek nabłonka jelit,
  • antagonizm wobec: Campylobacter jejuni, Helicobacter pylori, Shigella sonnei, Clostridium difficile, Salmonella Enteritidis, Staphylococcus aureus, Escherichia coli oraz Candida albicans.
 
 
Skład:

1 saszetka zawiera: 10 mld bakterii kwasu mlekowego w następujących proporcjach: 34% Lactobacillus plantarum PL 02, 33% Lactobacillus rhamnosus KL 53A, 33% Bifidobacterium longum PL 03, maltodekstrynę, inozytol, kwas askorbinowy. 2 saszetki (zalecana maksymalna dzienna porcja) suplementu diety LACTORAL® zawierają: 20 mld bakterii kwasu mlekowego w wyżej podanych proporcjach.

 

Bakterie kwasu mlekowego stanowią istotny element prawidłowej mikroflory jelitowej. Zwykle zaleca się je spożywać pomocniczo:

  • w trakcie i po stosowaniu antybiotyku,
  • w celu wspomagania prawidłowej motoryki jelit, np. przy luźnych stolcach,
  • w celu wspomagania odporności komórkowej organizmu,
  • w celu wspomagania ochronnej funkcji bariery jelitowej organizmu,
  • w celu wspomagania pracy przewodu pokarmowego w stanach zaburzenia mikroflory.

Sytuacje, które mogą prowadzić do zmniejszenia ilości bakterii kwasu mlekowego to na przykład: antybiotykoterapia, luźne stolce, stres czy podróże.

 

Dawkowanie:

1 do 2 razy dziennie, co najmniej 7 dni. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety

 

Opakowanie:

10 saszetek po 700 mg (masa netto) Wersje preparatu:
Lactoral® bez dodatków smakowych
Lactoral® o smaku truskawkowy

 

Okres przydatności:

 24 miesiące

 

Przchowywanie:

Temperatura 2 - 8°C (w lodówce).
Uwaga! Jeżeli produkt przechowywany jest poza lodówką w temperaturze do 25°C, należy go spożyć w ciągu 2 miesięcy. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

 

Postać:

Proszek do przygotowania zawiesiny doustnej









Opis

Typ opakowania
saszetka
Wiek
powyżej 1 miesiąca życia
Smak
bezsmakowy

Zobacz także