Diflos 60 kapsułki 20 kaps.
  • Diflos 60 kapsułki 20 kaps.

Diflos 60 kapsułki 20 kaps.

13,50 zł
Brutto

Diflos 60 jest produktem w postaci kapsułek, zawierającym mikroenkapsulowane, żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).

Ilość
W magazynie

Diflos 60 jest produktem w postaci kapsułek, zawierającym mikroenkapsulowane, żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).

Skład

maltodekstryna, mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii Lactobacillusrhamnosus GG (ATCC 53103), żelatyna, substancja przeciwzbrylająca (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), barwnik (dwutlenek tytanu – obecny tylko w otoczce kapsułki)

1 kapsułka zawiera 1,2 miliarda mikroenkapsulowanych żywych kultur bakterii Lactobacillusrhamnosus GG
1,2 miliarda mikroenkapsulowanych Lactobacillusrhamnosus GG = 6 miliardów liofilizowanych Lactobacillusrhamnosus GG

Wartość odżywcza

100 g

1 kapsułka

 

2 kapsułki

 

Wartość energetyczna

1599kJ/

382 kcal

6 kJ/1 kcal

12 kJ/ 2 kcal

Białko

21 g

0 g

0 g

Węglowodany

72 g

0 g

0 g

Tłuszcze

1 g

0 g

0 g

LGG

3,3 x 1011 cfu

1,2 x 109cfu

2,4x 109cfu

Masa netto

7,32 g

Właściwości

Mikroenkapsulacja to nowoczesna i unikatowa technologia produkcji. Mikroenkapsulacja pozwala na zwiększenie bezpieczeństwa produktu poprzez zwiększenie jego stabilności oraz zapewnienie dłuższego terminu przydatności do użycia. Efektywność kolonizacja jelita przez mikroenkapsulowane bakterie probiotyczne jest bardziej efektywna niż w przypadku bakterii podawanych bez otoczki.

Lactobacillus rhamnosus GG – idealny szczep bakteryjny Lactobacillus rhamnosus GG będący głównym składnikiem produktu Diflos 60:

  • jest szczepem pochodzenia naturalnego: został wyizolowany z przewodu pokarmowego człowieka,
  • posiada klasyfikację i kod taksonomiczny zgodnie z wytycznymi FAO/WHO (Organizacja ds. Wyżywienia i Rolnictwa/Światowa Organizacja Zdrowia),
  • ma potwierdzony w wielu badaniach klinicznych korzystny wpływ na organizm człowieka (900 badań i publikacji):
    a. obniża ryzyko wystąpienia objawów ubocznych antybiotykoterapii, takich jak ból brzucha i luźne stolce,
    b. zmniejsza częstość występowania biegunki u dzieci przebywających w szpitalach,
    c. zmniejsza ryzyko zachorowania na infekcyjne zapalenie górnych dróg oddechowych, a dla infekcji trwających dłużej niż 3 dni, 
    d. zmniejsza dolegliwości związane z zaburzeniami funkcjonowania przewodu pokarmowego (np. kolką) u niemowląt, objawiające się płaczem i rozdrażnieniem,
    e. zmniejsza częstość występowania zakażeń dróg   oddechowych wywołanych przez rinowirusy u niemowląt,
  • może być stosowany razem z antybiotykiem, ponieważ   posiada zerowy potencjał przenoszenia plazmidów.

Przeznaczenie

Diflos 60 jest przeznaczony dla dzieci powyżej 3 lat i dorosłych.

Diflos 60 jest wskazany do postępowania dietetycznego:

  • w czasie i po antybiotykoterapii,
  • w biegunkach o różnej etiologii,
  • w stanach obniżonej odporności organizmu.

Sposób użycia

Należy stosować pod nadzorem lekarza..
W czasie doustnego przyjmowania antybiotyków,  jak również  po antybiotykoterapii
5 x 109 LGG 1 raz na dobę w trakcie antybiotykoterapii i 4 tygodnie po - 1 kapsułki
W biegunkach  o różnej etiologii
6 x109 LGG 2 razy na dobę przez 5 dni - 1 kapsułka 2 razy na dobę.
W stanach obniżonej odporności  organizmu
1 x 109 LGG 1 raz na dobę przez 3 miesiące - 1 kapsułka.
Prawidłowe funkcjonowanie naturalnej mikroflory jelitowej
3 x 109 LGG 2 razy na dobę przez 2 miesiące - 1 kapsułka.

Kapsułkę należy połknąć i popić szklanką zimnego lub ciepłego płynu (np. woda, mleko, sok owocowy). Kapsułkę można również otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w płynie (jak wyżej) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.



Opis

Typ opakowania
blister
Wiek
od 3 roku życia

Zobacz także