Odpowiednie menu oraz suplementy diety zapobiegają gwałtownym skokom glukozy po posiłku.
Zielona herbata to cenne źródło witamin, minerałów i mikroelementów; chroni przed szkodliwym wpływem wolnych rodników, obniża poziom cholesterolu i ciśnienia krwi, poprawia pracę układu krążenia, oczyszcza z toksyn, nie dopuszczając do wzrostu cukru we krwi.
Bez czarny w medycynie ludowej do walki z cukrzycą stosowany był od dawna. Zawarte w jego owocach substancje czynne pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi.
Skład: wyciąg z owoców bzu czarnego (Sambucus nigra), wyciąg z zielonej herbaty (Camellia sinensis), celuloza mikrokrystaliczna i krzemionka koloidalna – substancje wypełniające, stearynian magnezu – substancja przeciwzbrylająca, żelatyna – składnik otoczki.
Składnik spożywczy | Ilość w porcji dziennej (3 kapsułki) | % ZDS * |
1Wyciąg z owoców bzu czarnego (Sambucus nigra) 2Wyciag z zielonej herbaty (Camellia sinensis) |
495 mg
405 mg |
-
- |
* Zalecane Dzienne Spożycie (dla osób dorosłych)
Działanie składników:
+ utrzymanie prawidłowego stężenia glukozy we krwi 1,2
Suplement diety został stworzony w oparciu o składniki ziołowe najwyższej jakości. Suplement diety zawiera znany ze swych dobroczynnych właściwości wyciąg z zielonej herbaty (Camellia sinensis) oraz wyciąg z owoców bzu czarnego (Sambucus nigra). Bogaty w katechiny wyciąg z zielonej herbaty pomaga w utrzymaniu prawidłowego stężenia glukozy we krwi. Bez czarny dodatkowo wspomaga ten efekt.