Latopic kapsułki (saszetki) 10 kaps.
Latopic® to pierwszy krok w alergii pokarmowej i atopowym zapaleniu skóry.
Latopic® to pierwszy krok w alergii pokarmowej i atopowym zapaleniu skóry.
Udowodniono, że u osób z atopowym zapaleniem skóry bariera jelitowa ulega rozluźnieniu, co może prowadzić do zwiększonej przepuszczalności alergenów. Bakterie kwasu mlekowego mogą przyczyniać się do zwiększenia szczelności bariery jelitowej, stymulować wydzielanie śluzu, wpływać korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobiologicznej i immunologicznej w organizmie. Dzięki temu mogą korzystnie oddziaływać na przebieg atopowego zapalenia skóry.
Badania laboratoryjne wykazały, że szczepy zawarte w Latopic® indukują dojrzewanie i uszczelnianie bariery jelitowej, wykazują aktywność antagonistyczną wobec mikroorganizmów chorobotwórczych.*
Latopic® można stosować wspomagająco w nietolerancji laktozy. Nietolerancja laktozy może objawiać się biegunkami, kolką brzuszną, wzdęciami oraz zaparciami. Nietolerancja laktozy spowodowana jest ograniczeniem lub brakiem aktywności laktazy jelitowej. Jest to enzym, który rozkłada cukier mleczny do glukozy i galaktozy. Szczepy zawarte w Latopic® są zdolne do aktywnej fermentacji laktozy i galaktozy, dlatego też produkt ten warto stosować u osób nietolerujących laktozę.
Latopic® stosowany u osób z alergią pokarmową łagodzi objawy atopowego zapalenia skóry. Skuteczność oraz bezpieczeństwo szczepów zawartych w Latopic® potwierdzono w badaniach klinicznych.*
Objawy alergii – zmiany skórne | Po zastosowaniu Latopic® |
|
|
Zmiany w przewodzie pokarmowym |
Po zastosowaniu Latopic® |
|
|
Zmiany w układzie oddechowym | Po zastosowaniu Latopic® |
|
|
Stosowanie:
- 1 kapsułkę preparatuLatopic® podajemy raz dziennie przez co najmniej 3 miesiące.
- Latopic® przechowujemy w temperaturze 2-8 ◦C (w lodówce).
- Jeśli produkt przechowywany jest poza lodówką w temperaturze do 25°C, należy go spożyć w ciągu 1 miesiąca.
- Latopic® jest jedynym na polskim rynku preparatem zawierającym polskie szczepy bakterii przebadane pod kątem alergii pokarmowej i atopowego zapalenia skóry (AZS).
- Szczepy zawarte w Latopic® są dostosowane do mikroflory jelitowej polskich dzieci.
- Efekty kliniczne wykazują te probiotyki, które w składzie mają bakterie pochodzące z populacji, w której są stosowane – Latopic® takie szczepy posiada.
- Latopic® zawiera 1 mld bakterii kwasu mlekowego 50% Lactobacillus paracasei ŁOCK 0919; 25% Lactobacillus casei ŁOCK 0908 oraz 25% Lactobacillus casei ŁOCK 0900 w jednej kapsułce.
- Skuteczność i bezpieczeństwo stosowania potwierdzona badaniami klinicznymi i laboratoryjnymi.
- Latopic® nie zawiera mleka, laktozy i glutenu.
- Łatwe dawkowanie.
- Smaczny i bezpieczny dla niemowląt, dzieci oraz osób dorosłych.