Koktajl ma intensywny waniliowy smak. Dostarcza niezbędne dla organizmu składniki odżywcze, m.in. białko, błonnik, witaminy i minerały.
Opis
Koktajl odchudzający o smaku waniliowym może stanowić element 3-tygodniowej kompletnej diety restrykcyjnej DietaLight. Aby skutecznie zredukować masę ciała, należy przez 3 tygodnie zastąpić wszystkie posiłki produktami DietaLight VLCD. Każda porcja dostarcza tylko ok. 110 kcal, co prowadzi do deficytu energii w organizmie, a w konsekwencji do utraty masy ciała. Kobiety powinny spożywać dziennie 5, a mężczyźni 6 porcji DietaLight VLCD (ok. 600-800 kcal/dziennie). Należy pamiętać, że podczas stosowania diety VLCD należy pić co najmniej 1,5 l wody dziennie. Przed rozpoczęciem diety należy zapoznać się z przeciwwskazaniami oraz przeczytać ulotkę przy produkcie. Koktajl o smaku waniliowym DietaLight podobnie jak inne produkty VLCD można łączyć z konwencjonalnym niskokalorycznym pożywieniem, zastępując nimi np. 1-3 posiłki dziennie (dieta mieszana). Pamiętaj, że w ciągu dnia należy spożywać łącznie 5 posiłków. Taka dieta pomaga utrzymać wagę lub prowadzi do umiarkowanej redukcji masa ciała. Opakowanie zawiera 5 saszetek. *VLCD (Very Low Calorie Diet) – dieta bardzo niskokaloryczna.
Sposób użycia
Produkty VLCD to zestaw saszetek, które zawierają łatwe do przyrządzenia posiłki. Zawartość saszetki, np. koktajlu o smaku truskawkowym lub czekoladowym, należy rozpuścić w 200 ml zimnej wody, wymieszać z pomocą trzepaczki, shaker’a lub zmiksować.
Skład
Wartość Odżywcza | w 100g | w 1 porcji(33g) | w 5 porcjach(165g) | w 6 porcjach(198g) |
Energia, kJ/kcal |
1515/359 |
500/118 |
2500/592 |
3000/710 |
Białko, g |
32 |
11 |
53 |
64 |
Weglowodany, g |
42 |
14 |
69 |
83 |
w tym cukry, g |
30 |
9,9 |
49 |
59 |
w tym laktoza, g |
0,03 |
0,01 |
0,05 |
0,06 |
Tłuszcz, g |
5,1 |
1,7 |
8,5 |
10,2 |
w tym kwasy tłuszczowe |
|
|
|
|
nasycone, g |
0,94 |
0,31 |
1,5 |
1,7 |
Kwas linolowy, g |
2,6 |
0,87 |
4,4 |
5,2 |
Kwas linolenowy, g |
0,3 |
0,1 |
0,5 |
0,6 |
Błonnik pokarmowy, g |
8,6 |
2,8 |
14 |
17 |
Sód, mg |
1,4 |
0,48 |
2,4 |
2,9 |
Witamina A, μg ER** |
727 (91%*) |
240 |
1200 (150%*) |
1440 (180%*) |
Witamina D, μg |
9,2 (186%*) |
3,0 |
15 (304%*) |
18 (364%*) |
Witamina E, mg ET** |
7,6 (61%*) |
2,5 |
13 (104%*) |
15 (120%*) |
Witamina C, mg |
55 (68%*) |
18 |
90 (112%*) |
108 (134%*) |
Tiamina (witamina B1), mg |
1,1 (100%*) |
0,36 |
1,8 (134%*) |
2,1 (197%*) |
Ryboflawina (witamina B2), mg |
1,3 (91%*) |
0,43 |
2,2 (154%*) |
2,6 (181%*) |
Witamina B6, mg |
1,6 (112%*) |
0,53 |
2,7 (189%*) |
3,2 (226%*) |
Witamina B12, μg |
2,2 (88%*) |
0,72 |
3,6 (144%*) |
4,3 (172%*) |
Niacyna, mg EN** |
15 (94%*) |
4,8 |
24 (151%*) |
29 (181%*) |
Kwas foliowy, μg |
273 (136%*) |
90 |
450 (225%*) |
540 (270%*) |
Kwas pantotenowy, mg |
4,5 (75%*) |
1,5 |
7,5 (125%*) |
9 (150%*) |
Biotyna, μg |
27 (53%*) |
8,9 |
45 (89%*) |
53 (106%*) |
Witamina K, μg |
65 (85%*) |
21 |
105 (140%*) |
126 (168%*) |
Wapń, mg |
547 (69%*) |
180 |
901 (113%*) |
1080 (135%*) |
Fosfor, mg |
367 (53%*) |
121 |
606 (87%*) |
727 (104%*) |
Magnez, mg |
224 (59%*) |
74 |
369 (98%*) |
444 (118%*) |
Żelazo, mg |
912 (83%*) |
3,9 |
20 (139%*) |
24 (169%*) |
Jod, μg |
130 (86%*) |
43 |
215 (143%*) |
257 (172%*) |
Cynk, mg |
9,1 (91%*) |
3,0 |
15 (150%*) |
18 (180%*) |
Potas, mg |
2225 (111%*) |
734 |
3672 (184%*) |
4406 (220%*) |
Selen, μg |
47 (85%*) |
16 |
78 (141%*) |
96 (174%*) |
Miedź, mg |
0,78 (77%*) |
0,26 |
1,3 (128%*) |
1,6 (155%*) |
Mangan, mg |
2,1 (104%*) |
0,69 |
3,5 (173%*) |
4,1 (206%*) |
Chlorki, mg |
1122 (140%*) |
370 |
1851 (231%*) |
2221 (278%*) |
Molibden, μg |
61 (122%*) |
20 |
100 (200%*) |
120 (240%*) |
Chrom, μg |
30 (75%*) |
10 |
50 (135%*) |
60 (150%*) |
| | | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|